הסכם שותפות
הסכם שותפות עסקית הוא תמיד מרגש! וזה ממש לא משנה אם השותף או השותפה העתידיים הם חברי ילדות, קרובי משפחה או אדם שהכרתם במסגרת הלימודים/צבא/עסקים. בכל מצב שהוא, גם אם אתם סומכים במאת האחוזים על האדם, אין להיכנס לעסק ללא הסכם שותפות ומבלי לוודא שאתם לא נכנסים למיטה חולה. ברגע שהופכים לשותפים, הקו הדק בין חברות ועסקים נמחק לאיטו, והתוצאה עלולה להיות הרסנית. לכן, כדי לוודא שעושים את זה כמו שצריך, מבלי לחשוף אף אחד מהצדדים לדרמות ולתביעות, מומלץ לפנות לעורך דין מומחה, בכדי לערוך את ההסכם כך שיענה על הצרכים של כל הצדדים. באתר hlaw.co.il מחכה לכם כל המידע שתזדקקו לו בנוגע להסכמי שותפות, לסוגיות משפטיות בתחום זה וכן, אפשרות ליצירת קשר עם עורך דין ארז הרכבי, אשר ייקח על עצמו לעשות הכל בכדי שתיכנסו לשותפות העסקית ברגל ימין.
מהו הסכם שותפות?
באופן עקרוני, הסכם שותפות הינו חוזה עליו חותמים שני צדדים או יותר, המעוניינים לחבור לשותפות למטרת רווח במסגרת פעילות עסקית משותפת. בכל מצב כזה, יש ליצור הסכם שותפות – או הסכם מייסדים, אם מדובר בהקמת-חברה – שמטרתו למנוע מראש סכסוכים ואי-הבנות, וכך לאפשר לעסק לגדול ולהתפתח, כך שכל הצדדים ירגישו בטוחים ויציבים במסגרת אותה שותפות או חברה. ההסכם מסדיר את מערכת היחסים בין השותפים מבחינה משפטית, וכולל חובות וזכויות של כל אחד מהם לאורך כל משך הפעילות העסקית וחלילה, גם אחריה. קורה לא מעט ששותפויות עסקיות מתפרקות בשל מחלוקות שלא ניתן להן פתרון מראש, וכך עלולים לאבד לא רק את החברה אלא גם קשרים עם אנשים שעד לא מזמן, היו הכי קרובים אליכם.
הסכם שותפים: תכסו את עצמכם מכל הכיוונים
אף אחד לא אוהב להתעסק בשאלה "מה אם", אבל בדיוק כמו זוגות שעומדים להתחתן וחותמים על הסכמי ממון, על כל מקרה שלא יבוא, כך יש לנהוג לפני שנכנסים לשותפות עסקית. הסכם שותפות נוצר בכדי להגן על כל הצדדים ולהעניק שקט נפשי ויציבות, ועם הייעוץ המקצועי של hlaw.co.il תוכלו להיות בטוחים, שההסכם שינוסח עבורכם, יענה על צרכי כל הנוגעים בדבר, באופן המדויק ביותר.
הסכם שותפים
אנשים שמחליטים להתחיל פרק חדש ומרגש בחייהם, שבו הם יהיו שותפים עסקיים, חייבים קודם כל לעשות תיאום ציפיות ולחתום על הסכם שותפים. גם אם מדובר בבני משפחה, חברי ילדות או אנשים שיש ביניהם הכרות ארוכת שנים – ההסכם חייב להיחתם והסעיפים בו חייבים להיות ברורים לכל הצדדים. ההסכם הוא עמוד התווך של מערכת היחסים העסקית ויש לו חשיבות גבוהה, שכן ביום מן הימים, אם חלילה מערכת היחסים האישיים תשתנה ותהפוך לעכורה – מבחינת השותפות העסקית יהיה הסכם חתום, שיקבע איך להתנהל ומה לעשות כדי להמשיך את הפעילות של העסק. ההסכם נחתם בנוכחות עורך דין והוא בעל תוקף משפטי.
מה המטרה של חתימה על הסכם שותפות?
ההסכם מאגד בתוכו את כל מה שהצדדים מחויבים אליו במסגרת הפעילות העסקית שלהם, שהמטרה שלה, כמובן, היא יצירת רווחים מהעסק המשותף. כאשר הסכם שותפות נחתם בצורה מסודרת וחוקית, ונערך ע"י עורך דין מסחרי מנוסה, הוא מהווה מסמך משפטי מחייב עבור כל מי שחתם עליו – וצריך להתנהל ולהתנהג על פי המוסכם. בדרך זו אפשר למנוע התנהגות עסקית שלילית, או תביעות כאלה ואחרות בין הצדדים, שכן מערכת יחסים עסקית אינה דבר פשוט לתחזק ולא תמיד היא תחזיק מעמד לאורך הרבה מאד זמן. בהסכם יהיו כלולים סעיפים כלליים, החלים על העסק החדש, כמו גם סעיפים פרסונליים, שהשותפים ירצו להכניס.
החשיבות של מנסח הסכם השותפים
כמו כל סוג אחר של הסכם – גם הסכם שותפות חשוב מאד לנסח באמצעות עורך דין מסחרי, שמכיר את התחום ויידע לנסח את ההסכם שיהיה הכי נכון ומתאים לסיטואציה הספציפית ולשותפים המדוברים. עורך הדין האובייקטיבי, דואג לכלל הצדדים והוא מהווה מעין משקיף חיצוני על היווצרותה של מערכת יחסים עסקית חדשה. הוא יקווה ויעשה את כל המאמצים, ביחד עם השותפים החדשים, שהשותפות תצליח ותחזיק מעמד, לצד הצלחה של העסק החדש.
מתעניינים בהסכם שותפים? פנו אל עו"ד ארז הרכבי, העוסק בהסכמים ומשפט מסחרי וקבלו את המידע והייעוץ הנכונים והמתאימים לכם.